Komentáře

1 Lokusta Lokusta | Web | 11. ledna 2017 v 21:41 | Reagovat

Článok som si veľmi rada prečítala. Znel ako dlhý vtip. Taktiež kvitujem tvoj nápad s Mary Sue, ale hru by som si nezahrala. Dúfam, že nám raz predstavíš nejakú revolučnú otome hru, ktorá bude stáť za to. Ja viem, že by si chcela, ale nedá sa to.

2 Smokie Smokie | Web | 11. ledna 2017 v 22:10 | Reagovat

Nevím, mě osobně hry nikdy nechytly, ale u tvých recenzí se vždycky dobře bavím a proto je taky ráda čtu :D (omg, logika bublajícího bláta).
Vždycky jsem se první dívala na obrázky postav a pak až na jejich jména a 'funkci' a najednou: Uuu, ten je celkem sexy... nemá nějaký moc růžový rty... ah... je to žena.
Ale tak, hra jako taková by to nemuselo být ÚPLNĚ špatný, jen mi přijde, že je až bolestně nedomyšlená - ve všem. Hlavně ten snoubenec/tajnůstkář mi nejde moc do hlavy. I tak, super článek ;)

3 Tsuki-chan Tsuki-chan | Web | 11. ledna 2017 v 23:31 | Reagovat

[1]: Ďakujem za prečítanie :-) A ak chceš nejakú revolučnú otome hru tak potom spomínané Code:Realize, mám o nej recenziu aj tu na blogu len ešte nemám rozpísané route ale hlavná hrdinka v Code:REalize je presne to čo očakávam od dobrej hrdinky v otome hre a hrdinovia sa nesprávajú ako posadnutí kreténi ale dávajú jej veľnosť, do ničoho ju netlačia a hlavne ju rešpektujú takže Code:Realize je proste správna otome hra :D

[2]: Mňa v poslednej dobe hry veľmi chytajú :D to je v pohode ja sama pozeráma  čítam recenzie na niečo čo som nevidela a nečítala :D
Tá žena je to najlepšie čo táto hra dokázala poskytnúť :D
Máš pravdu tá hra nemusela byť zlá ale presne ako hovoríš je nedomyslená. Ďakujem :-)

4 Citruštek Citruštek | E-mail | Web | 12. ledna 2017 v 0:17 | Reagovat

Nečuduj sa, že sem stále chodí kopec ľudí a čítajú tvoje recenzie. :D Ty inak dávaš. :D
Najviac ma pobavilo ako si opísala Zena. :D Kvalitné prirovnania dokážeš napísať. : ]
No ale, jasne si mi ukázala cestu, ktorá je celkom ďaleko od tej, vďaka ktorej by som sa dostala k tejto hre. Lebo predsa len aj ja mám občas obdobie, kedy ma to chytí a zadrtím niečo. : ]
Zaujímavá recenzia, ako inak. :)
~~~
Naozaj ti veľmi pekne krásne ďakujem za tvoje vyjadrenia k môjmu príbehu a že si si na to našla čas aj napriek tomu, že je teraz skúškové obdobie a viacerí z nás to majú teraz pestré. Veľmi ma tvoje komentáre potešili. ♥ A som rada, že si ma podporila v takom realistickejšom podaní príbehu, lebo o to mi aj ide. Preto som chcela ukázať, že aj Japonsko má svoje "muchy", aj keď je to moja srdcovka, no pozerám sa na to reálne.
Ešte raz ti veľmi pekne ĎAKUJEM. ♥ Keď som tie komenty čítala, tak som sa usmievala ako idiot, ale šťastný idiot, haha! :D

5 nami-a-yuki nami-a-yuki | 12. ledna 2017 v 21:54 | Reagovat

Nami: Súhlasím s väčšinou, nedávno som to dohrala, vďaka bohu, ale len vďaka Yuki, jednoducho som nemala to srdce to odinstalovat
Ako prvý route som hrala Jaehee a úprimne, som sa do nej zamilovala. Bola úžasná, mala to dosť ťažké, mala šéfa kretena, bola hrozne Milá (aj keď až postupne) a celkovo bola zlatá. Takže Jaehee is love Jaehee is life
Rada som mala ešte Yoosunga, ale vadilo mi to porovnávanie s Rikou
Ale podľa mňa to mala skončiť takto:
Jaehee x hlavná postava
Jumin x ZEN
Luciel x Yoosung
Za týmto si stojím
Ale ako vždy, skvelý článok, teším sa na zhrnutia všetkých routov :-D

6 Noe Noe | E-mail | Web | 14. ledna 2017 v 20:53 | Reagovat

Ja sa ozývam tiež, pretože som sa na túto hru dala (dokonca som ju hrala v robote, čo je dosť veľký prúser, vzhľadom na moju robotu "milovanú" xD)
Ehm, neviem však k nej nič pozitívne povedať, teda v podstate. Lezie mi na nervy, ak spoločnosť, ktorá hru vytvorila na nej chce silou-mocou zarobiť (nie, ja rozumiem, že predsa je cieľom zarobiť, ale siliť to naozaj už netreba), takže som sa na to napokon aj pekne vykašlala.
V podstate som si zahrala len raz (až na to, že som musela začať tuším dvakrát...) a skončilo to celé Yoosungom - ktorý mi len tak mimochodom pekne liezol na nervy... -, ale tak ja som sa nestarala, s kým to skončí, už som bola príliš unavená xD
Príbeh ako taký mi zo začiatku pripadal celkom zaujímavý, čo však rýchlo opadlo, pretože:
1. Odpovede "mojej" postavy boli nanajvýš primitívne a často sa mi nad nimi chcelo zaplakať, či nedajbože hodiť telefón o zem a ešte po ňom aj poriadne poskákať...
2. Postavy boli príliš zaťažené na Riku, ktorá si myslím, nebola ničím takým výnimočná, trápne večierky by vedela usporiadať aj Jaehee - keby samozrejme nemala na krku svojho neschopného šéfa,
3. V mi liezol na nervy, kvôli svojim tajomstvám - ja mám rada tajomstvá, ale čo je veľa to je veľa, bolo to zbytočné,
4. "Telefonáty" sa zakaždým skončili tým, že som z nich mala nadmieru trápny pocit a bola by som radšej, keby som ich jednoducho premeškala - hlavne po tom, čo sa mi ako ending objavil Yoosung,
5. Mno a posledná vec je ten samotný ending, bol celkovo uslintaný... blééé :D

Asi jediná postava, ktorá mi tak trochu vyhovovala bola práve Jaehee, nepripadala mi až tak primitívna, ako ostatné.
Takže v podstate som dohrala Yoosunga a stačilo mi. Síce chvíľu som ešte uvažovala, že si zahrám znova, ale našťastie mi skapal telefón, takže šanca bola nulová a ja som sa vytiahla spod prekliatia. Teraz si už nemyslím, že by mi stálo za to znova to začať hrať, takže asi toľko :D

Inak ma tvoja recenzia pobavila a som zvedavá na tie zhrnutia :D

7 ┼Nemessis mor Morticie ┼ ┼Nemessis mor Morticie ┼ | Web | 15. ledna 2017 v 6:34 | Reagovat

ta vypadá zajímavě

8 Tsuki-chan Tsuki-chan | Web | 29. ledna 2017 v 17:40 | Reagovat

[4]: Táto hra je strašný zožierač času hlavne preto lebo to človek nemôže hrať ako iné otome hry, že zapne a drtí kým ho neomrzí. Tu musí čakať kým sa chat otvorí a keď sa otvorí o 4 v noci tak ďakujem pekne :D Som rada, že sa recenzia páčila :D

Som rada, že ťa moje komentáre potešili :-) už som dlho nečítala ale teraz mám po skúškach tak sa zase do toho pustím :-)

[5]: Jaehee the best girl :D Ale štve ma, že jej route urobili skôr na štýl: "Budeme iba kamarátky," WTF Cheritz?
Úplne súhlasm s tými párikmi :D

[6]: Ja tiež súhlasím s tým, že keď to spoločnosť moc silý s tým, že sa na tom pokúša zarobiť nech to stojí čo to stojí je to len na škodu lebo veľa ľudí to odradí. Ako nič v zlom ale aby som si už aj platila za skip tlačidlo? Yoosung bolo jedno z tých leších čo sa ti podarilo dostať tie ďalšie okre Jaehee sú príbehovo otrasné :D
Súhlasím s každým bodom, ktorý si napísala a áno tie endingy sú nechutne sladké :D
Nič sa neboj viac už hrať nemusíš lebo som tu ja aby som to všetko zhrnula, aspoň zistíš, že si o nič neprišla :D

9 Mayu Mayu | 28. května 2017 v 13:42 | Reagovat

Bohaaa...tvoja recenzia je lepšia jak celá tá hra xD ani nevieš ako som sa na niektorých tvojich poznámkach rehotala :D Teším sa na ďalšie routy pretože tvoje recenzie sú lepšie jak dnešná humorná Europska scéna.... :)

10 Nari Kim Nari Kim | E-mail | 26. července 2017 v 11:54 | Reagovat

Pomoc,dostala jsem bad ending v 5 noci s yoosungem :-(  co s tím?

11 Li Li | E-mail | 30. prosince 2017 v 13:52 | Reagovat

Počuj....... Nepozerala si si o tom stránky? Bolo tam o Zenovi, písané veľa vecí. Zen nemal práve najľahšie detstvo. A Nie sú všetky postavy také ako píšeš. Jumin uznávam, niekedy sa chová ako kretén, ale jeho skutočná povaha je iná. Je to workoholik, ktory proste miluje svoju mačku. Yoosung je náhodou zlaty a snaží sa byť s každym za dobre. Lucile je náhodou fajn, niekedy troška divny, ale nikto divny tam predsa musí byť. Zen je obetavy a nikdy nepovedal o sebe, že je niečo vynimočné, a keď náhodou niečo povedal, povedal to preto lebo chcel byť vtipny. Síce Tvoja recenzia bola vtipná, ale mala by hovoriť Aj pravdu.

12 Haruno Massaki Haruno Massaki | E-mail | 29. ledna 2018 v 1:22 | Reagovat

Zdravím, milá Tsuki.
Upřímně jsem dost zklamaná. Ovšem ne ze hry, ale z této recenze. Nejenže jsi vynechala všechno cos mohla, jen abys hru ponížila, jak jen to jde, ale naprosto jsi odignorovala příběh. Stěžuješ si na "chyby" a nevysvětlené otázky, ovšem na ty se vždy odpovědělo. Nevím tedy, co jsi hrála za hru, nebo zda jsi se jen koukala jak to hraje někdo jiný, ale stojím si za tím, že hodně narážek tu bylo dost neoprávněných. To mě dost mrzí...
Ovšem jinak děkuji. Je zajímavé si počíst jak to vidí někdo jiný X3

13 Haruno Massaki Haruno Massaki | E-mail | 29. ledna 2018 v 1:24 | Reagovat

[11]: Naprosto souhlasím. Jsem ráda, že nejsem jediná, která to vidí jinak než autorka blogu uvedla.

14 Tsuki-chan Tsuki-chan | Web | 1. února 2018 v 22:44 | Reagovat

[11]: Jumin nechcel hlavnú hrdinku nikde pustiť, doslovne ju u seba zamkol a odmietal k nej hocikoho pustiť, držal ju u seba, obliekal ju podľa SEBA, musela sa správať tak ako to JEMU vyhovovalo a to nehovorím ani o tom, že Jaehee si kvoli nemu musela zmeniť výzor lebo jemu sa nepáčili jej dlhé vlasy. Jeho povaha je iná? Keď s ním dostaneš bad ending zamkne hlavnú hrdinku vo svojej zlatej klietočke a správa sa k nej ako k domácemu maznáčikovi.

Zenove detstvo neoprávňuje jeho správanie. Neznášam keď sa postava správa zle ale len preto lebo mala "ufňukané detstvo" je to zrazu oprávnené. Chápem, že Zenove selfie majú byť vtip ale sú dosť na zamyslenie niektoré tie veci čo hrdinke hovoril ako že jej sukna je moc krátka a to sa mu neľúbi lebo ostatní chalani nemôžu vidieť aká je sexi, keď sa niekedy na teba nejaký chlap pozrie zabijem ho a musíš byť stále pri mne lebo čo ak sa iný chlap náhodou o teba okom zavadí. A nie jeho extrémne žiarlivostné správanie nie je zlaté je to naopak dosť alarmujúce.

Yoosung hlavnú hrdinku, ktorú miluje porovnáva so svojou sesternicou do takého bodu, že keď s ním dostane človek bad ending je presvedčený o tom, že hrdinka je reinkarnácie Riky a nakoniec ich obidvoch zabije. Aj keď priznávam po Jaehee je to najlepšia postava.

Luciel dobrovoľne vložil bombu do bytovky plnej ĽUDÍ na príkaz Riky a vôbec mu nevadilo, že vďaka tomu môže zabiť nevinné životy, bez vedomia hlavnej hrdinky ju sledoval cez kameru, a tom nehovorím o jeho tajomstvách,ktoré má s V a ktoré každého ohrozujú. Ale hej tiež ma "smutné destvo" takže je to oprávnene.

Pozerala som o tom stránky a súhlasím s tým čo v niektorých písali, nie lenže táto hra podporuje hráčky v tvrdení, že ich celý život by sa mal točiť okolo toho aby ich muži boli štastný nehľadiac na ich vlastné šťastie, slúžiť im, obliekať sa ako oni uznajú za vhodné a byť stále pri nich a pre nich lebo nemajú právo na vlastné súkromie ale ešte k tomu aj zle reprezentuje ľudí so psychickými poruchami. Robí z nemocníc nejaké pekelné miesta kde vlastne psychicky narušeným pacientom len chcú ublížiť a romantizuje depresiju. Áno, na Riku som tu síce kydala ale chúďa dievča sa snažilo zlepšiť a preto chodila k psychológovi a terapeutovi lebo vedela, že potrebuje pomoc, dokým jej V nenatlačil do hlavy, že odbornú pomoc nepotrebuje lebo JEMU sa páči táka aká je a to viedlo k jej absolútnemu pádu.

Uznávam v mojej recenzii som zbytočne preháňala, ale názoru sa držím. Mystic Messenger nie je dobrá otome hra, existujú oveľa lepšie, ktoré neromantizujú psychické choroby, násilné vzťahy a extrémne prejavy žiarlivosti.

[12]: Ach, moje obľúbené: "Nepáči sa ti  hra, ktorá sa mne páči a tým pádom si ju nehrala a len sa tak tváriš alebo si potom zle pochopila príbeh,"
Ubezpečujem ťa, že hru som hrala, dokonca aj DLC s Rikou, síce priznávam, že tie valentínske a vianočné špeciály som vynechala ale základnu hru som prešla so všetkými chanami a aj s Jaehee.

Priznávam mnohé z mojich otázok boli zodpovedané v DLC s Rikou ale v tej dobe kedy som písala túto recenziu som ani nevedela, že sa chystajú to DLC robiť.

No názoru sa držím ako som spomínala v komentári hore, hra romantizuje psychické choroby, násilné vzťahy a extrémne prejavy žiarlivosti a sú oveľa lepšie hry na tento spôsob ktoré keď si raz zaplatím nemusím sa obávať, že mi dojdú Hourglasses. Aj keď ako som už hore spomínala gameplay bol sranda.

Ak sa ti hra páči som rada proste to nie je len môj odvar čaju.

15 OtakuStalker OtakuStalker | E-mail | 3. března 2018 v 14:07 | Reagovat

Ahojky. Pěkná recenze, respektuji tvůj názor na tuto hru.
Ovšem, ve V route se toho hodně vysvětlilo. Není to hate btw.
Chování postav je někdy pěkně na hlavu, heh. I přesto je MM zatím moje nejoblíbenější otome hra - protože jsem ještě lepší nehrála. Navíc si myslím, že pokud si člověk tu hru opravdu nezahraje (nejlíp asi všechny endingy), nemůže souhlasit s tím co někdo píše v recenzi.
Každopádně  si určitě přečtu i jiné tvoje recenze, a snad najdu i otome hru, která se mi bude třeba líbit víc než MM. Takže odteď jsem tvoje nová fanynka :)

(btw strašně se mi líbí tvoje jméno cx bcs jméno Tsuki používám taky lmao xd)

16 Tsuki-chan Tsuki-chan | Web | 23. března 2018 v 18:28 | Reagovat

[15]: Ahoj, musím s tebou súhlasiť, že vo V route sa toho veľa vysvetlilo, keď som však písala tento článok vôbec som netušila, že niekedy v budúcnosti jeho route vôbec bude. Rozmýšľam, že by som recenziu na základe V route pozmenila ale teraz na to vôbec nemám čas :-/
Vieš čo ono je chovanie chlapov v otome hrách väčšinou vždy na hlavu ja len nemám rada keď sa predtým zatvárajú oči. Podľa mňa môže mať človek rád postavu, ktorá proste nie je v rámci normy aj keď si prizná jej nedostatky bez toho aby sa tváril, že je perfektná a žiadne chyby nemá :-)
Veľa otome recenzií ale nemám dopísaných takže asi budeš sklamaná, ako základ mám ale chýba mi dopísať route. Ak však chceš nejaké odporúčania na otome hry kľudne napíš lebo ja som ich hrala neúrekom :D

Ďakujem sa pochvalu prezývky, tak je to podľa mňa pekné slovo aj meno takže sa ti nečudujem že ho používaš :D

17 OtakuStalker OtakuStalker | E-mail | 23. března 2018 v 19:37 | Reagovat

[16]: Ye Yee, tvoje názory jsou rozumné. Rozhodně se těším na další tvoje články (i když jsem ještě všechny nedočetla lolol) a byla bych moc ráda, kdybys mi nějaké otome hry poradila, protože já totálně nevím co hrát xd

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 
Video blogu:


záhlavie © Naoko Takeuchi

Sailor Moon 1991